2010 m. birželio 16 d., trečiadienis

Graikija savarankiškos gyvybės ženklų nerodo

Graikijos padėtis toliau išlieka itin bloga. Kredito rizikos rinkos rodo, kad Graikijos bankroto tikimybė per artimiausius penkeris metus yra daugiau nei 48%.

Graikijos problemų šaknis yra per didelės valstybės išlaidos. Graikija šiuo metu gauna dideles pašalpas iš Europos Sąjungos, be kurių Graikijos biudžetas žlugtų. Galima sakyti, kad Graikija perima Afrikos ekonominį modelį, kurio pagrindas irgi yra tarptautinės pašalpos. Didžiausias Afrikos ekonominio modelio minusas yra tas, kad ten stipriai užsmaugiamas privatus sektorius. Tas pats gresia ir Graikijai - koks verslas vykdys plėtrą žinodamas, kad po poros metų visko gali nelikti. Deja Graikijos vyriausybė Europos pašalpas nukreipė viešojo sektoriaus gelbėjimui, o dideli mokesčiai ir milžiniška rizika toliau žlugdys Graikijos ekonomiką.

4 komentarai:

  1. Kažkoks čia truizmų rinkinys, ir jokios informacijos.

    Tai visgi, kaip ten su tom taupymo priemonėm? Panaikino tryliktąjį ir keturioliktąjį mėnesinius atlyginimus valtybiniam sektoriuj, ar tik sumažino juos trim procentais?

    AtsakytiPanaikinti
  2. @Kibiras:
    Čia mes kalbame apie esmę. O esmė tokia, kad sumažino gerokai per mažai, negu reikia iš tikro. O į Graikijos smulkmenas nėra laiko (ir reikalo) gilintis.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na, jei esmė vis dar nepasikeitė, ir naujų detalių nepateikta, tai kas gi čia? Savaitinio privalomo įrašo "Graikija=Š?das" pakartojimas?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Esmė pasikeitė. Prieš porą sav. bankroto tikimybė nebuvo tokia didelė.

    AtsakytiPanaikinti