2010 m. liepos 6 d., antradienis

Valstybės pamatai stiprėja

Prieš tris mėnesius rašiau, kad Lietuva šiaip ne taip iškrito iš valstybių, kurioms labiausiai gresia bankrotas, dešimtuko. Antrajį šių metų ketvirtį situacija keitėsi toliau, sušlubavo Bulgarijos, Rumunijos, Vengrijos, Kroatijos, Ispanijos ir Airijos finansų pamatai ir dėl to šios valstybės tapo pavojingesnės už Lietuvą. Valstybinės šventės proga noriu pranešti, kad Lietuva pavojingiausių pasaulio valstybių saraše dėl to jau nukrito net iki devynioliktosios vietos. Jei norime iškristi iš kandidatų į valstybės bankrotą dvidešimtuko, mums finansų futbolo žaidime dar reikėtų aplenkti dvidešimtoje vietoje esantį Vietnamą ir dvidešimtpirmoje vietoje esančią Italiją.

Siautėjant Eurozonos krizei, per paskutinius tris mėnesius Lietuvos bankroto rizika pablogėjo tik truputėlį ir šiuo metu tikimybė, kad per artimiausius penkis metus Lietuva bankrutuos, sudaro apie aštuoniolika procentų (vertinant pagal kredito rizikos apsikeitimo sandorių rinką).

18 komentarų:

  1. Kubilas pasiskolino 20 mlrd. su 10 proc. palūkanom.:)Tai -jau bankrotas.Juk niekas nesitiki ,kad kazkas stabilizuosis,jei pasiimsime kreditą greitų kreditų bendrovėje už 1000 proc. metinių palūkanų.Tai -saviapgaulė ir tikros padėties slėpimas.:)Lietuvoj juk ir bedarbiu 15 proc.:)Juk iš tikro 325 000 bedarbių yra 33 proc.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Urvini, parodyk iš kur ištraukei 10% palūkanas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jus bedarbiais gal ir tinginius, norincius gyventi uz pasalpas, vadinate? O pensininkus gal pats noretumete pafinansuoti?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oj -suklydau:)Kubilas skolinosi su 8-9 proc. palūkanom:)Galiu lažintis,kad ir su tokiom -bankrutuos.O bedarbių Lietuvoj-nėra .Visiškai sutinku.:)Europos statistikai išsiveda ir netiesioginius duomenis.Kažkodėl Lietuva yra 27 vietoj,pagal visus rodiklius:)Kur tie "tinginiai" buvo,kai valdė Kirkilas?:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Urvini, atrodyti protingesniu padėtų nuoroda į vidutines svertines "20 milijardų" palūkanas. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mielas, Urvini, uzuot klykaves, kad prie Kirkilo saule ryskiau sviete, zvilgtelekit i statistika ir suzinosit ir apie palukanas, ir apie bedarbius Kirkilo laikais.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Reiškia,kad Lietuva dabar klesti užimdama paskutinę 27 vietą ES:)))Prie Kirkilo buvom kazkur 8 :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Urvini: teisingai supratau, kad prie Kirkilo Lietuva užėmė 8-ta vietą ES? Ty lenkė bent vieną iš šių devynių šalių: D. Britanija, Prancūzija, Olandija, Belgija, Švedija, Danija, Suomija, Austrija, Vokietija?

    Jei ne paslaptis, kurią iš jų pavyko aplenkti (kartu dar ir su Estija, Čekija, Slovakija, ir t.t.)?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pagal ekonominius parametrus:BVP augimas,skola,bedarbių skaičius ir t.t.
    Prie Kubiliaus gi mes esame uodegoj,nes krentam jau antri metai,nors kaimynai kyla(Lenkija) .Biudžetas vien pernai buvo "apkarpytas" tris kartus.Ar Tau tai ką nors sako?Per trumpą 2 metų laikotarpį mes pasiskolinom 20 mlrd. už kosmines palūkanas.Palūkanos negali viršyt 5 proc.-tokiose ribose jos dar laikomos normaliom.Viskas ,kasdaugiau už 5 proc. yra vadinamos "lošėjo " palūkanos jos jau tampa pavojingos visam ūkiui,nes joms aptarnauti reiks vis didesnių mokesčių,o tai reiškia ,kad ūkis trauksis ir tikrai neaugs tokiais tempais,kaip skola.Jei Kubilo palūkanos yra 10 proc.(grubiai) ,tai skola per 10 metų padvigubės-bus 40 mlrd.Visas ūkio 1-2 proc. augimas bus atiduodamas skolos aptarnavimui ir dar reiks pasiskolint.Teip kad ,vyruciAI,man visai neįdomu atsimušinėti į visokius briedus ir "pašmaikštavimus" pamalant šuda-atseit visi akanamystai mala šuda.Taip nėra.Tai jūs ,gerbiamieji ,nesuprantat,todėl bandot imituoti "analizus":)Linkiu sėkmės-kaip suprantu tce akanomistų nėra.Tik viešų ryšių specai?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Urvinis yra neišmanėlis, besislepiantis po kieto, ūkiško bičo kauke, o iš tikro labai nelaimingas ir verkia vakarais po antklode.

    AtsakytiPanaikinti
  11. "Urvinis" užkapojo savo darbdavį ir dabar slapstosi miškuose,mąstydamas įvairiausiom temom,maitinasi mėlynėmis ir savo "išmintim " dalinasi su voveraitėmis-ne grybais.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sarunai Skyriau,acpėjai mano vidinę dramą,manau,kad tik Tu galėtum mane suprasti-tad būkime laimingi kartu po viena antklode...A teisingai supratau?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ne, urvini, tu tiesiog esi neismanelis, kuris is nebutu dalyku ir prasimanymu daro kvailas ir nepagristas isvadas, ir dedasi kietu. Tokiu pilnas delfis.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sarunai Skyriau:)Tik balamutas ir trintukas vietoj argumentų oponentą ima pulti "antklodėmis" ,ašaromis" ar "Ūkiškumais":)Kitas variantas -tai "šūdmalystė",kurios pavyzdį pateikiu žemiau:)---"123 ir Nyazoff'ui: būtent tokia protinga deficito valdymo strategija turėtų padidinti pasitikėjimą Lietuvos iždo stabilumu. Skolinimąsi reikėtų organizuoti taip, kad sterilizacinis poveikis būtų minimalus, t.y. kuo mažiau lėtintų litų apyvartą bankinėje sistemoje.

    Turint omenyje, kad iždas laikomas ne centriniame banke (pataisykite, jeigu klystu), valstybės skolinimasis pinigų masės beveik nesumažintų, tik gal kiek sulėtintų. Jeigu emituojamais vertybiniais popieriais leisti prekiauti biržoje ir naudoti kaip užstatą CB repo sandoriams, instrumentų likvidumas vidinėje rinkoje didintų jų patrauklumą, galėtų net sumažinti vidines palūkanų normas bei pritraukti užsienio kapitalo per vietinį bankų sektorių."-menamo anarchisto rašliava "pod analytyka":)))

    AtsakytiPanaikinti
  15. Aiškiai matoma plaukuota Kubiliaus ranka2010 m. liepos 9 d. 14:39

    Į jusu syta "ranka" patekau iš galvoto specialisto-Petro Kudaro blogo.Jam turėtumėt dėkoti,kad ir į jusu šudblogį užklysta protingi ir išmanantys žmonės.Tatceu,jei isipisinejat ,tai kaltinkit save.Iseinu-palieku jus vienus -ir cionainai niekada niekada nebeuzsuksiu.Man p.x.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Urvini, normalios diskusijos pradžiai reikėtų bent neskelbti žinomai neteisingų skaičių kaip "duomenų".

    AtsakytiPanaikinti
  17. o kokie yra tikrieji skaiciai Sarunai? Jei ne 20 milijardu uz 8-9%, tai kiek?

    AtsakytiPanaikinti