2010 m. rugsėjo 9 d., ketvirtadienis

Kuo krepšinis geresnis už futbolą?


LMCM finansų analitikai atliko statistinį tyrimą ir nustatė, kiek kurioje sporto šakoje lemia komandų sugebėjimai, ir kiek lemia laimė ar atsitiktinumas. Iš nagrinėtų sporto šakų stipriai pirmauja krepšinis, kuriame didžiausią įtaką rezultatams turi sportininkų sugebėjimai. Stipriai atsilikdamas antroje vietoje yra futbolas. Ledo ritulis yra kažkur per vidurį, o amerikiečių mėgstamose sporto šakose - beisbole ir amerikietiškame futbole Fortūna itin dažnai parklupdo stipresnes komandas.

Atsižvelgdami į šią analizę, galime pateikti rekomendacijas dėl atsiliekančių sporto šakų. Futbolo turnyruose reikėtų padidinti žaidžiamų rungtynių skaičių atsisakant loteriją primenančių atkrintamųjų varžybų etapų. Ledo rituliui reikėtų pailginti rungtynių laiką, kad geriau suspėtų atsiskleisti komandų sugebėjimai. Lietuviams reikėtų pradėti žaisti beisbolą - gal kartais netyčia pasiseks ką nors laimėti. O amerikietiškas futbolas ir taip sukelia daug sportinių traumų ir nėr čia ko jį bandyti tobulinti.

LMCM aišku labiausiai rūpėjo sugebėjimų ir laimės įtaka investavimui. Deja, nors finansų rinkose sugebėjimai ir lemia daugiau negu ruletėje, atsitiktinumų svarba investavime gerokai didesnė negu tokiame prastame sporte kaip amerikietiškas futbolas.

5 komentarai:

  1. Patikslinimas: "Ledo rituliui reikėtų pailginti rungtynių laiką, kad geriau suspėtų atsiskleisti komandų sugebėjimai bokso, imtyniu ir rytu kovos menu šakose."

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vis paskaitau tavo bloga , bet kas čia per nesąmonė??? Lygint žaidimus pagal talento reikalingumą... Matai, kiekviename iš šių sportų reikalingi visai kiti talentai , todėl abejoju ar buvo nors kiek "objektyviai" įvertintas talento pasireiškimas žaidimuose. Beto kaip įvertinti , kas talentingesnis
    1. http://www.youtube.com/watch?v=RRqS-dKXHEM
    ar
    2 http://www.youtube.com/watch?v=seAetSScKVk

    AtsakytiPanaikinti
  3. @Anonimiškas1 - super :))))

    @Anonimiškas2 - talento reikia kiekviename sporte. Tiesiog vienuose sportuose meistriškumą atsitiktinumai paslepia dažniau, kituose - rečiau. Krepšinyje labai daug taškų, todėl atsitiktinumai viename ar kitame metime rečiau nulemia rezultatą. Ir labai stebėtina, kad futbole, sporte su mažai įvarčių, atsitiktinumai nulemia mažiau nei beisbole...

    AtsakytiPanaikinti
  4. O aš sakyčiau, kad atvirkščiai - futbolas yra sportas nr.1 būtent dėl geriausiai subalansuoto santykio tarp meistriškumo ir sėkmės.

    Sporto šakos, kuriose viską lemia tik meistriškumas (lengvoji atletika, sunkioji atletika, dviračiai ir pan.), būna nuobodžios.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tomai,
    nuo tam tikros ribos sportai, kuriuose maža atsitiktinumų įtaka, tampa nuobodūs. Bet sakykim tenisas, kur meistriškumas lemia gerokai daugiau nei krepšinyje ar futbole, vis tiek labai populiarus tarp žiūrovų.

    AtsakytiPanaikinti