2010 m. gegužės 5 d., trečiadienis

SOS! Graikijos gelbėjimo planas neveikia

2008 m. pradžioje išgelbėjus banką Bear Stearns, rinkos sureagavo labai pozityviai, o pasaulio ekonomika gavo papildomą normalios egzistencijos pusmetį, kuris baigėsi 2008 m. rugsėjį bankrutavus Lehman Brothers bankui. Praėjusį savaitgalį paskelbtas Graikijos gelbėjimo planas bent jau kol kas neveikia ir panašu, kad nesuteiks ramaus pusmečio nei Graikijai, nei eurozonai. Vakar Portugalijos ir Ispanijos bankroto rizika vėl pasiekė šių metų aukštumas - tai reiškia, kad kitos eurozonos valstybės negavo naudos iš Graikijos gelbėjimo. Bloga padėtis ir pačioje Graikijoje - profsąjungos ir komunistai užėmė Akropolį - antikinį prekybos ir pramogų centrą Atėnų senamiestyje, o stambiausių Graikijos bankų bankroto rizika ir toliau išlieka itin pavojingame lygyje ir nė trupučio nesumažėjo dėl gelbėjimo plano paskelbimo.

2 komentarai:

  1. "profsąjungos ir komunistai užėmė Akropolį - antikinį prekybos ir pramogų centrą Atėnų senamiestyje". Nors kažkoks humoro spjūvis į žiaurios krizės snukį:).

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bear Sterns išgelbėjimas nedavė ekonomikai papildomo normalios egzistencijos pusmečio , davė papildomą gyvenimo iliuzijose pusmetį. Judgment day, kuris neišvengiamai turėjo ateiti po daugiamečių Greenspano nesąmonių, nebuvo įmanoma išvengti, buvo galima tik atidėti pasunkinant būsimas pasekmes, kas buvo ir daroma.

    Kalbant apie šiandienines bėdas Europoj situacija analogiška - vietoj to, kad būtų imtasi drastiškų, bet neišvengiamų veiksmų netvarioms valstybių (ir privataus sektoriaus) skoloms sumažinti - biudžetų mažinimo ir bankrotų, jos yra ir toliau didinamos situaciją vis bloginant tuo pačiu metu naiviai tikintis stebuklo. Jei visai tiksliai, tai stebuklo niekas nesitiki, tiesiog apie rytojų negalvoja apskritai, kam politikams apie rytojų galvoti?

    AtsakytiPanaikinti