2010 m. rugpjūčio 3 d., antradienis

Dar kartą apie Lifecycle Investing

Neseniai rašiau apie Ian Ayres ir Barry Nalebuff investavimo patarimus paprastiems darbo žmonėms. Paskui sutikau vieną skaitytoją (neabejotinai paprastą darbo žmogų), kuris paprašė paaiškinti paprasčiau. Labiausiai supaprastinta versija turbūt būtų tokia:

Jeigu esate paprastas darbo žmogus, už paskolą nusipirkęs būstą, ir netikėtai gavote premiją, negrąžinkite paskolos anksčiau laiko, o geriau investuokite tą sumą į akcijas. Kada ir kokias akcijas pirkti, galima nuspręsti dviem variantais:

3 komentarai:

  1. Įrašo moralas toks: neklausyk ką sako NYAZOFF ir daryk priešingai, nei sako NAUSĖDA.

    AtsakytiPanaikinti
  2. "Jeigu esate paprastas darbo žmogus, už paskolą nusipirkęs būstą, ir netikėtai gavote premiją". Nu typ top aš :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jeigu pripažinti, kad pasaulyje šiuo metu vis dar egzistuoja defliacinio nuosmukio, finansų krizių, tame tarpe eurozonos dezintegravimosi rizikos, tai labai gera vidutinio laikotarpio investicija yra tiesiog grynieji pinigai keliomis valiutomis laikomi privačiame arba banko seife.

    Ne litai, kuriems vis dar egzistuoja bankų sektoriaus ir devalvavimo rizika. Ne eurai, kol Eurozonos "egzistencinė krizė" tik pakišta po kilimu.

    O Skandinavijos šalių ir Kanados valiutos (aukštos kultūros ekonomiškai stiprios valstybės), Šveicarijos ir Australijos valiutos (prieglobsčio zonos Europos ir Azijos kapitalui).

    Jeigu pasitikėti reikalų tvarkymu ginklo jėga - tuomet JAV ir GB pinigai.

    Grynų pinigų konvertavimas ir saugojimas - nuostolingas procesas - minus kokie 3%. Bet tai apsidraudimas nuo akcijų/obligacijų/kvailių aukso nuvertėjimų (tikimybė - ne mažiau 50%) ir devalvavimų-konfiskavimų-bankrutavimų įvykių rizikos, kurios tikimybė, net vertinant optimistiškai - šiuo metu ne mažesnė, nei 5%.

    AtsakytiPanaikinti