2009 m. gruodžio 16 d., trečiadienis

Ekonomika - geriausias blogas

Kuris blogas, rašantis ekonomikos temomis, yra geriausias?

Iš lietuviškų man labiausiai patinka Petro Kudaro blogas Dar vieno analitiko svetainė. Bet kuris pasaulinis ekonomikos blogas galėtų didžiuotis kad ir šiuo Petro įrašu.

Iš nelietuviškų maloniausia skaityti Marginal Revolution. Blogo autoriai yra aukščiausio kalibro ekonomistai, ateitį atspėjantys geriau nei atspėja didžiausių investicinių bankų ekspertai.

Dar galima kelti klausimą ir truputį kitaip. Kurį blogą turėtų visi skaityti, kad pasaulis labiausiai patobulėtų? Šiuo metu atsakymas vis dar yra toks - pasaulio išgelbėjimui labiausiai padėtų Scott Sumner blogas The Money Illusion. Šis blogas nenuilsdamas trimituoja apie tai, kad geriausiai su pasauline ekonomikos krize susidoroti padėtų teisinga monetarinė politika.

7 komentarai:

  1. Norint, kad pasaulis keistusi, reiketu, kad nors trecdalis pasaulio zmoniu pakeistu savo mastyma ir poziuri i daugeli dalyku, ne tik i monetrine politika. O sedejimas bloguose, nesvarbu, ar tai butu P. Kudaro, ar S.Sumnerio, ar svento tevo, ar kitu apsviestuju ir pranasu, su ekonomikos krize susidorot nepades. Nuo kada plepalai gelbsti pasauli?

    AtsakytiPanaikinti
  2. "Nuo kada plepalai gelbsti pasauli?"

    Plepalai gelbėjo pasaulį visada, nes tik (tam tikri) plepalai - idėjų pateikimas įtikinamai ir suprantama forma - padeda žmonėms pakeisti mąstymą, kas pakeičia žmonių veiksmus, o kitokie veiksmai sukuria kitokį pasaulį.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėkui už paminėjimą geru žodžiu :)
    Tik nuorodoje į mano tinklaraštį priekyje trūksta http:// :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hitleris tiek priplepejo suprantamai ir itikinamai, kad dar ir dabar neonaciai po gatves laksto ir svajoja pakeisti pasauli

    O kiek dar panasiu tokiu hitleriuku savo kompleksus igyvendina per kitus?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Petrai,
    jau pataisiau.

    Anonimiškasai,
    Jei jau kalbame apie Hitlerį, tai jį į valdžią atvedė krizė, kilusi iš blogos monetarinės politikos, apie kuria ir rašo Sumneris...

    AtsakytiPanaikinti
  6. "teisinga monetarinė politika"

    neblogas oksimoronas

    AtsakytiPanaikinti