2009 m. gruodžio 14 d., pirmadienis

Kredito krizė tęsiasi: Dubajus ir Graikija išlieka dėmesio centre

Nors prieš pusantros savaitės buvo galima sakyti, kad rinkos po Dubajaus įvykių aprimo, praėjusią savaitę rinkos vėl pradėjo drebėti dėl Dubajaus ir Graikijos situacijos. Vis dar neaiškios Dubajaus skolų restruktūrizavimo sąlygos, o Graikijos reitingą sumažino reitingų agentūra Fitch. Rekomenduoju pažvelgti į šį FT Alphaville paiteiktą grafiką, kuriame matome, kad Graikijos bankroto rizika artėja prie piko, kuris buvo pasiektas pavasarį maksimalios panikos metu. Nepaisant to, Graikijos finansų ministras pareiškė, kad Graikija - tai ne dar viena Islandija, ir ne dar vienas Dubajus.

Toliau išlieka tam tikra nedidelė galimybė, kad Dubajus sukels grandininę reakciją, kuri ir susprogdins Roubini aprašytą akcijų kainų burbulą. Situaciją Graikijoje su nerimu stebi kitos kiaulių klubo narės -Portugalija, Airija, Ispanija (angl. kiaulės - PIGS - Portugal, Ireland, Greece, Spain).

1 komentaras:

  1. Siandien itin daug su kredito krize susijusiu ivykiu ir informacija sensta labai greitai. Apie Dubajaus gauta pasalpa Bloomberg raso cia:
    http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=apiaU8vfNR9A&pos=4

    Apie nacionalizuota Austrijos banka raso cia:
    http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=aMfDDCK0lqIo

    AtsakytiPanaikinti