2010 m. rugpjūčio 29 d., sekmadienis

Ekonomikos blogui NematomaRanka.lt - vieneri metai

Prieš metus startavo ekonomikos blogas Nematoma Ranka. Iš pradžių skaitytojų buvo mažiau, todėl daugelis turbūt dar neskaitė žinučių apie globalizaciją, karą, vyną ir mokesčius, bei piratus. Mažos palūkanų normos neprarado aktualumo dar ir dabar, o "La donna e mobile" bei "Seksas ir dvasia" nepraras ir ateityje.

Jau praėjusį lakpritį skaitytojus įspėjome laikytis atokiau nuo Graikijos problemų, Graikijos problemų mazgas buvo mūsų nuolatinė tema iki tol, kol vieną dieną Graikijos obligacijos atpigo tiek, kad sakėme, kad jas jau verta pirkti.

Nepamirštame ir lietuviškų temų. Rašėme apie Nausėdą, kubiliukus, ir krizes.

Gal reikėtų dažniau rašyti apie perskaitytas geras knygas.

6 komentarai:

  1. Na tai sveikinu ta proga. O alaus galėtumėte ir pradegustuot...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šitie vaikinai, jeigu nesustos pakely, taps tikrais ekspertais. Jau dabar galėtų pratintis dalinti daugiau nemokamų praktiškų patarimų: ką pirkti, ką parduoti, po kiek... Ta proga gal kas pirktų Graikijos obligacijų? Turiu keletą - 14 metų, mažai dėvėtos, ką tik sumokėjo kuponą 8,575%, vietoje privalomų 5,5%. Kaina sutartinė - po 100 eurų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. @Miltiadas
    Vis dar galioja gegužės 17 d. duoti Graikijos obligacijų vertės nekomentavimo įžadai (sellside terminais kalbant, pakilus obligacijų kainai, strong buy reitingas pakeistas į non-rated).
    O Graikijos obligacijas kartais perka toks prancūzas Jean-Claude, dabar dažnai matomas Frankfurte, jei reikia, turiu jo sektretorės telefoną.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveikinu! Džiugu matyti tinklaraštį, kuris prisideda plečiant lietuviškų tinklaraščių spektrą. Reikia juk inešti įvairesnių spalvų į tą oligopolinį "IT'ščikų" ir "Market'ingistų" tinklaraštininkų ratą :) Turint omenį, kad be kelių išimčių atsvara tiem oligopolistams buvo arba (labiau link politikos) A.Račo pro-pesimistiški pastebėjimai arba (labiau link ekonomikos) gan reti P.Kudaro post'ai, tad atsiradęs tinklaraštis savo savastim persmelktas ekonominės minties idėjomis, jomis besiremdamas apžvelgiantis nūdienos realijas- išties maloniai stebina.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveikinimai su padėka ;)

    AtsakytiPanaikinti