2009 m. rugsėjo 13 d., sekmadienis

Dienos citata

"If you believe the Keynesian argument for stimulus, you should think Bernie Madoff is a hero. He took money from people who were saving it, and gave it to people who most assuredly were going to spend it. Each dollar so transferred, in Krugman’s world, generates an additional dollar and a half of national income. The analogy is even closer. Madoff didn’t just take money from his savers, he essentially borrowed it from them, giving them phony accounts with promises of great profits to come. This looks a lot like government debt."
John H. Cochrane, University of Chicago

5 komentarai:

  1. Stop using Keynes' name to justify wild fiscal experiments
    http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/liamhalligan/6142648/Stop-using-Keynes-name-to-justify-wild-fiscal-experiments.html

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kažkaip labai keistas įrašas - pasigedau Cochrane išdėjimo į šuns dienas :-]

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šališkas Stebėtojas2009 m. rugsėjo 15 d. 17:46

    Tikrai, čia trūksta jei ne Cochrane išdėjimo į šuns dienas, tai bent jau konstruktyvios kritikos :-) Pvz. čia jis rašo: "I show that quantitative easing cannot inflate, especially in the zero-interest rate environment,
    without fiscal cooperation." Kaip rašė Sumneris, bet kuris viduramžių kunigaikštystės finansų ministras žinojo, kad tai nesąmonė. Ir negalėjimas šito suprasti suteikia galimybę Krugmanui ir kompanijai jei ir neįtikinamai, tai bent jau logiškai diskutuoti apie fiskalinį stimulą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Cochrane teisus tradicinio QE atveju, o devalvacijos tiesiog nenagrineja.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš viso straipsnio neskaičiau, gal jis ten ir yra pridaręs kokių nors keistų prielaidų, pvz. kad rinkos tikisi, kad QE bus laikinas, ar pan. Bet tai esmės nekeičia. Sumneris šimtą kartų citavo Mishkino vadovėlį, kad nulinė palūkanų norma - ne kliūtis.

    AtsakytiPanaikinti