2009 m. rugsėjo 29 d., antradienis

Kaip Vokietija saugo eurą nuo nuvertėjimo

Vokietija šiemet keičia savo konstituciją ir nustato, kad daugiametis biudžeto deficito vidurkis turi būti ne didesnis nei 0,35%. Ši nuostata apsaugos eurą nuo nuvertėjimo, sumažins skolinimosi kaštus, pakilimo metais sumažins ekonomikos perkaitimą bei leis efektyviau kovoti su ekonomikos krizėmis.

3 komentarai:

  1. Neblogai. Aišku dar lieka vietos konstitucinio teismo išaiškinimams, kad Sodros biudžetas nėra biudžetas, jo deficitas nėra deficitas, arba vienas iš pirmų dešimties konstitucijos straipsnių įpareigoja vyriausybę dirbti šalies labui ir turi prioritetą prieš deficitą ribojantį straipsnį.

    AtsakytiPanaikinti
  2. :-) kai vieni straipsniai konstitucijoje priestarauja kitiem, kaip tai vadina teisininkai - sizofrenija ar siaip konstitucijos dvasios liga?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nėra nei vienos konstitucijos, kuri nebūtų pilna prieštaravimų. Konstitucijos dvasia - retorika, pasitelkiama "išaiškinant" konstitucijas taip, kaip reikalinga valdžiai. Ir, be abejo, nėra, nebuvo ir niekada nebus konstitucijos, kuri galėtų apriboti valdžios galias.

    AtsakytiPanaikinti