2009 m. spalio 12 d., pirmadienis

Swedbank grasina apriboti naujų būsto paskolų išdavimą Latvijoje

Latvija grasina priimti įstatymą, pagal kurį bankai negalės reikalauti grąžinti būsto paskolų tai paskolų daliai, kuri viršiją įkeisto būsto vertę. Swedbank grasina apriboti naujų būsto paskolų išdavimą Latvijoje. Šaltinis - DJ Newswires.

6 komentarai:

  1. Bankrutavęs bankas negali neapriboti naujų būsto paskolų išdavimo. O įkeistų bankui nekilnojamojo turto projektų parceliavimo į stipresnes rankas ir sutarčių modifikavimo sau palankiomis sąlygomis neatsisakys nei už ką.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Swedbank akciju kaina ir CDS kaina rodo kad i bankrota situacija visiskai nepanasi.

    O nauji bankai irgi nenores eiti i rinka kur busto paskolu daveju teises per daug apribotos.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turint omeny, kad Latvijoje naujų paskolų ir taip išduodama labai mažai, įdomiai ir keistai skamba toks grasinimas.

    "O nauji bankai irgi nenores eiti i rinka kur busto paskolu daveju teises per daug apribotos." Na na. O kaip Amerika, kur dažnose valstijose aplamai gali nusiųst bankui laišką su raktais ir pareiškimu, kad toliau skolos nebemokėsi?

    Čia dar būtų galima pasakyt, kad bankai nenorės eiti į rinką, kur nėra įteisintos skolos duobės :-).

    Aišku, būtų kvaila neigti, jog įstatyminė bazė veikia paskolų dalinimą. Bet bankai prie esamos rinkos prisitaiko (kažkaip neteko girdėti apie šiuolaikinę šalį be jokių bankų)- keisdami sąlygas, dalindami mažiau rizikingų paskolų, dalį blogo skolinimo nuostolių perkeldami geriems klientams ir t.t.

    AtsakytiPanaikinti
  4. "O kaip Amerika, kur dažnose valstijose aplamai gali nusiųst bankui laišką su raktais ir pareiškimu, kad toliau skolos nebemokėsi? "
    tokios sistemos rezultatas - ekonomine katastrofa


    "Aišku, būtų kvaila neigti, jog įstatyminė bazė veikia paskolų dalinimą."
    Tik su palankia kreditoriams istatymu baze Latvija gali pritraukti kapitalo, be kurio Latvijos ekonomika ilgai neatsigaus.

    AtsakytiPanaikinti
  5. "Tik su palankia kreditoriams istatymu baze Latvija gali pritraukti kapitalo, be kurio Latvijos ekonomika ilgai neatsigaus"
    Siūlau panagrinėti išsamiau. Ar skolinimo privatiems, ar juridiniams asmenims reikia Latvijos ekonomikos atsigavimui, ir ar skolinimas juridiniams asmenims pasikeis jei pasikeis įstatymai, nustatys fizinių asmenų skolinimosi subtilybes.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Amerikoje ikurta daug imoniu garantavus namo uzstatu.

    AtsakytiPanaikinti